Wathelet: ‘Indexsprong zal overal uitgevoerd worden’

Melchior Wathelet (CDH) Foto: Photo News

Kamerlid en ex-staatssecretaris Melchior Wathelet (CDH) begint stilaan met oppositie voeren. In zijn eigen stijl: in het parlement, niet op straat, maar wel tégen ‘shadowpremier’ Bart De Wever (N-VA).

‘Nu ik zie dat er geen ruimte is voor sociaal overleg, en als ik zie dat Maggie De Block, wanneer zij een idee heeft over cannabis, meteen wordt teruggefloten door de ‘schaduwpremier’ in Antwerpen, dan hadden wij nooit akkoord kunnen gaan met een regering met N-VA’, zegt Wathelet in De Ochtend op Radio 1. Spijt heeft het CDH dus niet van een zitje in de oppositie op federaal niveau. Wathelet verwijst onder meer naar een reactie van De Block in De Standaard over een beperkt aanbod van cannabis. De Wever liet meteen weten dat daar geen sprake van kan zijn.

Hij hekelt de ‘eenzijdige besparingen’, onder meer via de indexsprong. Die geldt volgens hem sowieso trouwens overal, ook in het (Franstalig) onderwijs, waar zijn partijgenote Joëlle Milquet voor verantwoordelijk is. ‘Die indexsprong zal overal uitgevoerd worden’, zegt Wathelet. De onderwijsbonden in Vlaanderen eisen minder besparingen als de indexsprong ook in het onderwijs wordt doorgevoerd. Vlaams minister van Onderwijs liet al weten dat de indexsprong ook in het Vlaams onderwijs zal gelden. Minder besparingen in ruil voor die indexsprong, daarover wil Crevits zich nog niet uitspreken.

Door
AANGERADEN