Luperto erkent parking Spy regelmatig bezocht te hebben

© BELGA

Jean-Charles Luperto betwist zich schuldig te hebben gemaakt aan eender welke vorm van openbare zedenschennis, maar hij heeft via zijn advocaten wel erkend dat hij de parking langs de snelweg in Spy (bij Namen) gefrequenteerd heeft voor ontmoetingen, een plaats die gekend is bij de homoseksuele gemeenschap. Dat berichtten verschillende media.

edm

‘Als iemand hem gezien heeft in een ambigue of laakbare houding die niet mocht gezien worden, is hij daar erg over verbaasd’, deelde meester Preumont, advocaat van Luperto, mee in de nieuwsuitzending op RTL-TVI. Luperto wordt verdacht van openbare zedenschennis in de aanwezigheid van minderjarige(n) van jonger dan zestien jaar.

Luperto, die intussen ontslag heeft genomen als parlementsvoorzitter en ook als burgemeester een stap opzij doet, wordt nog altijd als onschuldig beschouwd en is tot op heden nog niet in verdenking gesteld. Donderdag wordt hij in Namen verhoord.

Enkele media hadden gemeld dat Luperto niet aanwezig was bij de herdenking van 11 november in Sambreville en dat hij na de onthullingen zich op de achtergrond zou houden, maar Denis Lisélélé, de eerste schepen van Sambreville, benadrukte dat het niet abnormaal is dat de burgemeester niet aanwezig is bij de herdenking van de Wapenstilstand.

‘Meneer Luperto was vandaag niet afwezig door de situatie. Meneer Luperto heeft simpelweg nooit de herdenkingen van 11 november in Sambreville voorgezeten. Hij is altijd in Brussel in het kader van zijn functies binnen het parlement van de Federatie Wallonië-Brussel. Ik ben degene die dat altijd doet sinds 2006’, aldus Lisélélé.

Hij deelde verder niets mee over wie aangeduid zal worden als dienstdoend burgemeester van Sambreville. De schepen eindigde na Luperto bij de gemeenteraadsverkiezingen wat betreft voorkeursstemmen.

LEES OOK

Nu in het nieuws