Groei Solvay blijft op schema

Bron © BELGA

Solvay-topman Jean-Pierre Clamadieu Foto: BELGA

Chemiegroep Solvay heeft in het derde kwartaal een nettowinst gerealiseerd van 141 miljoen euro, tegenover 129 miljoen euro een jaar eerder. De groep bevestigt zijn vooruitzichten voor dit jaar.

De omzet van Solvay steeg 7,9 pct tot 2,59 miljard euro. De REBITDA (recurrent operationeel resultaat voor waardeverminderingen en afschrijvingen) - dat door het management wordt beschouwd als de belangrijkste prestatie-indicator - kwam uit op 458 miljoen euro. Dat is 9,5 pct hoger dan vorig jaar, dankzij “sterke volumes, externe groei, prijszettingsvermogen en de resultaten van uitmuntendheidsprogramma’s”.

Topman Jean-Pierre Clamadieu spreekt van een voortzetting van de solide resultaten van eerder dit jaar. Solvay herhaalt zijn vertrouwen voor 2014 en bevestigt dat het een hoge enkelcijferige REBITDA-groei verwacht.

De groep blijft waakzaam voor de “onzekere en uitdagende” macro-economische en geopolitieke context, maar zegt goed geplaatst te zijn om zijn winst te laten stijgen in het laatste kwartaal van dit jaar ten opzichte van 2013 en is vastbesloten een sterke vrije kasstroom te genereren.

Door
AANGERADEN