‘Nog plaats voor vijftal Media Markt-winkels in België’

Bron © BELGA

Foto: Hilz, Peter/Hollandse Hoogte

Volgens de CEO van Media-Saturn Belux, Sven Degezelle, is er in België nog plaats voor zo’n vier tot vijf winkels van Media Markt van 3.000 vierkante meter. Dat zei hij in Turnhout bij de voorstelling van de 24ste winkel in ons land, die voor woensdag gepland staat.

De nieuwe winkel is ruim 2.700 m2 groot, ietsje kleiner dan de 3.000 vierkante meter die Media Markt gewoonlijk aanhoudt. De nieuwe vestiging zal volgens het bedrijf voor 53 jobs zorgen.

Het gaat om de 24ste winkel die in de twaalfjarige aanwezigheid in ons land werd geopend. En dat aantal kan nog stijgen: 'We zien nog een aantal white spots, zoals bijvoorbeeld op de as Brussel-Waver-Namen, en we denken in België nog zo’n vier tot vijf winkels van circa 3.000 m2 te kunnen openen zonder de andere winkels te kannibaliseren', zegt Degezelle.

In het uiterste zuiden van België heeft het bedrijf weinig of geen winkels. Dat ligt volgens Degezelle aan het btw-tarief van 15 procent in Luxemburg, waar het bedrijf met Duitse roots twee winkels heeft.

'De winkel in Turnhout kan er komen doordat in Nederland de btw twee jaar geleden gelijk werd getrokken met ons land, waardoor klanten niet meer zo snel de grens over gaan', aldus Degezelle. 'Dat maakte het daar tot een opportuniteit'.

Naast de grotere winkels zie de CEO ook nog een markt voor kleinere winkels, van zo’n 200 tot 300 vierkante meter, in bijvoorbeeld shoppingcentra. 'Daar focussen we op mobiliteit, zoals met tablets, smartphones, mobiele audio en accessoires', besluit hij.

Door
AANGERADEN
Meest recent