MR: ‘Debat over tax shift pas later voeren’

© BELGA

‘Mijn partij is voorstander van een debat over de tax shift, maar dat moeten we pas later voeren, anders komt het erop neer dat we nieuwe belastingen creëren.’ Dat zei MR-voorzitter Olivier Chastel zondag op RTL-TVI.

edm

De maatregelen van de overheid, zoals de indexsprong of de daling van de patronale bijdragen, zullen zorgen voor extra banen, verzekerde Chastel. ‘En dat is de beste garantie om de sociale zekerheid in stand te houden.’

De MR-voorzitter noemde de felle oppositie van PS tegen de federale overheid een manier om mist te spuien rond de maatregelen in Wallonië, waar de PS bestuurt met CDH. Hij liet zich ook fel uit over Jean-Claude Juncker, die in zijn eigen land grote bedrijven zou hebben aangetrokken met gunstige belastingdeals. Tegen dergelijke constructies moet volgens de voorzitter snel worden opgetreden op het Europese niveau.

Chastel bracht ten slotte in herinnering dat de regering voor 1 miljard euro aan ‘belastingen op kapitaal’ in het vooruitzicht heeft gesteld. Het debat over de tax shift moet er komen, maar later.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten