Switch digitale televisie wordt eenvoudiger

Bron © belga

Foto: Telenet

Veranderen van operator voor digitale televisie wordt in de toekomst even eenvoudig als veranderen van gsm-operator. Minister van Digitale Agenda Alexander De Croo (Open VLD) werkt aan een wet die ervoor zorgt dat de nieuwe operator alle administratie op zich neemt.

Telecombedrijf Base liet woensdag weten de stekker uit het aanbod van digitale televisie te trekken. Eind juni 2015 wordt het product Snow stopgezet. Base haalt duidelijk uit naar de federale regering. ‘We hebben verschillende keren samengezeten met de vorige minister, maar dat heeft niets opgeleverd’, is te horen.

‘Klanten geven aan dat de praktische beslommeringen voor hen de voornaamste reden zijn om niet over te stappen naar een beter of goedkoper aanbod. Ze moeten immers zelf alle administratie in orde brengen en de decoder terug inleveren’, klinkt het.

Alexander De Croo werkt aan een wet om het veranderen van tv-operator gelijk te trekken met het veranderen van gsm-operator. Die moet er in de loop van 2015 komen. ‘Meer concurrentie en een sterkere marktdynamiek zijn absoluut nodig zodat consumenten kunnen rekenen op scherpe prijzen’, zegt hij.

Door
AANGERADEN