Geen Oscarnominatie voor ‘Deux jours, une nuit’

Bron © BELGA

Marionne Cotillard, hoofdrolspeelster, samen met de broers Dardenne Foto: AP

De film ‘Deux jours, une nuit’ van de broers Dardenne zal geen Oscar winnen voor de beste niet-Engelstalige film. De prent maakt geen deel uit van de ultieme selectie van de The Academy of Motion Picture Science and Arts. Voor de categorie waren er inzendingen uit 83 landen.

Amerikaanse vakbladen rekenden de film van Dardenne nochtans tot het kransje kanshebbers, niet in het minst natuurlijk omdat de immer charismatische Franse actrice Marion Cotillard de hoofdrol vertolkt.

Wel bij de negen kanshebbers zijn 'Wild Tales' van Damian Szifron (Argentinië), 'Tangerines' van Zaza Urushadze (Estland), 'Corn Island' van George Ovashvili (Georgië), 'Timbuktu' van Abderrahmane Sissako (Mauritanië), 'Accused' (of 'Lucia de B.' in het Nederlands) van Paula van der Oest (Nederland) 'Ida' van Pawel Pawlikowski uit Polen, 'Leviathan' van Andrej Zvjagintsev (Rusland), 'Force Majeure' van Ruben Östlund (Zweden) en 'The Liberator' van Alberto Arvelo (Venezuela).

Op 15 januari worden de vijf finalisten bekendgemaakt, samen met de nominaties voor de andere Oscars. D-day is 22 februari, wanneer de 87ste Oscarplechtigheid plaatsvindt.

Door
AANGERADEN