Kim De Gelder moet aan drie slachtoffers 150.000 euro betalen

Bron © BELGA

Foto: rr

Kim De Gelder, de dader van de steekpartij in het kinderdagverblijf Fabeltjesland in 2009, moet aan drie slachtoffers samen een bedrag van 150.000 euro betalen. Dat heeft het Gentse hof van assisen beslist in een arrest over de burgerlijke belangen in de zaak.

De jury achtte Kim De Gelder vorig jaar toerekeningsvatbaar en hij werd veroordeeld tot levenslang voor vier moorden en 25 moordpogingen.

In september vorig jaar werd De Gelder veroordeeld tot het betalen van ongeveer 1 miljoen euro aan zijn slachtoffers. Een aantal van de bedragen werd provisioneel toegekend, omdat de schade bij sommige slachtoffers nog niet vaststaat. Voor drie slachtoffers, allen medewerksters van het kinderdagverblijf die gewond raakten, werden maandag definitieve schadevergoedingen bepaald. Het gaat om een bedrag van samen 150.000 euro.

Het hof van assisen maakte ook voorbehoud voor bijkomende therapeutische behandelingen en neuropsychiatrische en neuropsychologische begeleidingen die de slachtoffers nodig zullen hebben.

De Gelder vermoordde op 16 januari 2009 de 72-jarige Elza Van Raemdonck. Zeven dagen later viel hij het kinderdagverblijf Fabeltjesland in Sint-Gillis-Dendermonde binnen. Daarbij kwamen twee baby’s en een 54-jarige kinderverzorgster om.

Door