Woody Allen maakt voor Amazon eerste tv-reeks

Bron © BELGA

Foto: AP

De 79-jarige regisseur Woody Allen gaat voor het eerst een televisieserie maken. Dat doet hij op vraag van Amazon.

Net zoals streamingdienst Netflix haalt ook Amazon grote namen binnen voor eigen producties. Woody Allen zal voor Amazon een eigen reeks schrijven en regisseren. Het gaat om een volledig seizoen met afleveringen van een half uur.

‘Woody Allen is een visionaire regisseur die enkele van de beste films aller tijdens heeft gemaakt’, zegt Roy Price, de vicevoorzitter van Amazon. ‘Van Annie Hall tot Blue Jasmine, Woody is altijd bij de creatieve voorhoede van de Amerikaanse cinema geweest.’

De deal is in minder dan twee dagen aangekondigd nadat Amazon zijn eerste Golden Globes heeft gewonnen voor zijn reeks Transparant.

‘Ik heb geen idee hoe ik hierin verzeild geraakt ben’, meldt Woody Allen met zijn kenmerkende ironie. ‘Ik heb geen ideeën en weet niet zeker waar ik moet beginnen. Ik denk dat Roy Price hier spijt van zal krijgen.’

De serie, die de werktitel ‘Untitled Woody Allen Project’ meekreeg, zal te zien zijn op Prime Instant Video in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Dat is de streamingdienst van Amazon.

Woody Allen regisseerde onder meer ‘Annie Hall’ (1977), ‘Manhattan’ (1979) en het recentere ‘Blue Jasmine’ (2013). Bij de eerste twee speelde hij ook de hoofdrol, net als in veel van zijn films.

Door
AANGERADEN