Airbus-fabriek Oostkamp in Zwitserse handen

Bron © BELGA

Airbus Defence and Space gaat zijn fabriek in Oostkamp, nabij Brugge, verkopen aan de Zwitserse investeringsgroep Parter Capital Group. In de vestiging, waar 150 mensen werken, worden elektronische componenten gemaakt. Dat meldt de defensietak van Airbus.

EADS, een dochter van Airbus, is een van de grootste defensiebedrijven ter wereld en heeft onder meer vestiging in Oostkamp. Volgens Airbus zal de fabriek, die Cassidian Belgium heet, elektronische componenten blijven leveren. Het gaat voornamelijk om onderdelen van radarsystemen, versterkers en transponders.

Voor welk bedrag de fabriek verkocht wordt, maakt Airbus Defence and Space niet bekend. De beslissing werd genomen om de hoofdactiviteiten te versterken door de strategische verkoop van activa die niet tot die hoofdactiviteiten behoren, luidt het.

Cassidian Belgium was vroeger onderdeel van Cassidian, dat voor de herorganisatie van EADS tot de Airbus-groep de poot was die militaire technologie produceerde. Cassidian werd samen met de militaire transportvliegtuigbouw- en ruimtevaartactiviteiten in Airbus Defence and Space geplaatst. In Oostkamp worden bijvoorbeeld systemen voor het Eurofighter gevechtsvliegtuig gemaakt.

Door (kld)
VOOR ABONNEES