Carpaccio van ananas met sojayoghurt en granaatappel

Elke dag serveren wij u een heerlijk gerecht, met dank aan Piet Huysentruyt.

Ingrediënten

1/2 ananas

4 dl water

2 eetlepels ­stevia

4 eetlepels frambozenazijn

8 eetlepels ­sojayoghurt

1/2 granaat­appel

2 eetlepels munt, gehakt

olijfolie (facultatief)

peper (facultatief)

Werkwijze

Snijd de ananas in heel fijne schijven.

Kook die eenmaal op in het water met de stevia en de azijn.

Laat ze ijskoud worden, en schik ze dan op platte borden.

Meng de yoghurt met het sap en vruchtvlees van de granaatappel (houd de pitjes apart) en de gehakte munt.

Bestrijk de ananas­- schijven met het yoghurtmengsel en ­bestrooi ze tot slot met de granaatappelpitjes.

Werk het geheel eventueel af met wat olijfolie en een beetje peper.

INFO

vieruurtje Voor 4 personen

Door Piet Huysentruyt