Deflatie in eurozone blijft aanhouden

Bron © belga

Foto: AFP

De inflatie op jaarbasis in de eurozone bedroeg in januari -0,6 procent. Positief nieuws is dan weer dat de werkloosheidsgraad in de eurozone in december gedaald is naar 11,4 procent, het laagste peil in 28 maanden. Dat meldt het Europese statistiekbureau Eurostat.

Het is de tweede maand op rij dat er deflatie is in de eurozone. In december bedroeg de inflatie ook al -0,2 procent. Vooral de dalende energieprijzen zijn verantwoordelijk voor het dalende prijspeil.

Werkloosheid daalt naar laagste peil in 28 maanden

De werkloosheidsgraad in de eurozone is in december gedaald naar 11,4 procent, blijkt dan weer uit berekeningen van Eurostat. Het gaat om de eerste daling in vijf maanden, maar de werkloosheid komt meteen op het laagste punt sinds augustus 2012.

De daling komt als een verrassing en wordt gezien als een positief signaal voor de eurzone, die in 2013 uit de recessie klom maar met slabakkende groei en hoge werkloosheid bleef kampen. Volgens Eurostat zitten 18,13 miljoen mensen zonder job in de eurozone, die in december nog maar 18 lidstaten telde. In januari sloot Litouwen zich aan bij de muntunie.

Door
AANGERADEN