Acht verdachten opgepakt tijdens Franse antiterreuractie

Bron © belga/le monde

Foto: AFP

Acht mensen die ervan verdacht worden banden te hebben met een jihadistische cel, zijn dinsdagochtend opgepakt in de buurt van Parijs en Lyon. Dat meldt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve.

De opgepakte individuen, die allen in voorhechtenis werden geplaatst, worden ervan verdacht banden te hebben met een jihadistische groep die mensen helpt naar Syrië te vertrekken en daar te gaan strijden, aldus Cazeneuve aan de pers. Hij verklaarde dat de operatie plaatsvond een week nadat in het zuiden van Frankrijk vijf mannen werden opgepakt die eveneens bij een jihadistische cel betrokken zouden zijn.

‘Bijna een maand na de aanslagen die Parijs hebben getroffen, is deze operatie een nieuwe uiting van de vastberadenheid van de ordediensten om tegen het terrorisme te strijden’, aldus de minister nog.

Premier Manuel Valls heeft, in de nasleep van die aanslagen, aangegeven dat de antiterreurdiensten 3.000 mensen observeren die mogelijk aangetrokken zouden kunnen worden door radicale groepen.

Door svg
AANGERADEN