Jack Ma is niet langer rijkste Chinees

Bron © BELGA

Jack Ma Foto: REUTERS

Jack Ma, de topman van internetgigant Alibaba, is niet langer de rijkste man van China. Dat is nu Li Hejun van het zonne-energiebedrijf Hanergy, die zijn vermogen op een jaar tijd bijna verdrievoudigd heeft tot 26 miljard dollar (23 miljard euro).

Dat blijkt uit een studie van het Chinese onderzoeksbureau Hurun.

Li Hejun is nu de rijkste in China en schuift van de 108ste naar de 28ste plaats wereldwijd, zo meldt Hurun. Vorig jaar was Jack Ma nog de rijkste man van China geworden na de beursgang van zijn internetwinkel Alibaba. Hurun zet hem nu pas op de derde plaats met een fortuin van 24,5 miljard dollar (21,6 miljard euro). Op de tweede plaats staat Wang Jianlin, actief in toerisme en cinema. Zijn fortuin wordt op 25 miljard dollar (22 miljard euro) geschat.

De Amerikaan Bill Gates, mede-oprichter van softwaregigant Microsoft, blijft volgens de studie de rijkste man op aarde, met een geschat fortuin van 85 miljard dollar (75 miljard euro). Hij wordt gevolgd door de Mexicaanse zakenman Carlos Slim (83 miljard dollar of 73 miljard euro) en de Amerikaanse superbelegger Warren Buffet (76 miljard dollar of 67 miljard euro). Dat zijn dezelfde namen die traditioneel ook op Westerse lijsten prijken.

Door
AANGERADEN
Meest recent