Gezin overleeft vliegtuigcrash Taiwan door voorgevoel vader

Vijftien mensen hebben de vliegtuigcrash in de Taiwanese hoofdstad Taipeh overleefd. Zo ook een gezin van drie.

Toen Lin Ming-wei met zijn vrouw Chiang Yu-ying en hun tweejarige zoon Ji-yao op het vliegtuig van TransAsia Airways stapte, keken ze uit naar hun vakantie op Kinmen Island.

Er was plots een geluid dat Lin ongemakkelijk maakte. Kort voor het opstijgen op de internationale luchthaven Songshan vroeg hij aan een stewardess of hij met zijn gezin naar een lege rij mochten verhuizen, achteraan aan de rechterkant van het toestel.

Enkele minuten na het opstijgen kwam het toestel in problemen en ramde een brug in een woongebied over een snelweg en kwam in de rivier Keelung terecht. Lin overleefde de crash en probeerde zich een weg te banen uit wrak. Hij zocht verwoed naar zijn zoon in het ondiepe, troebele water van de rivier.

Na drie minuten had hij zijn zoon gevonden die hij meteen heeft gereanimeerd. Zijn lippen waren al blauw en zijn hart was gestopt met kloppen.

‘Ik heb maar één kind. Ik moest er alles aan doen om zijn leven te redden. Ik kan hem echt niet verliezen’, zei Lin in de lokale krant Liberty Times.

Zijn zoon werd gered, evenals zijn vrouw. Ze liggen wel allebei in het ziekenhuis op de afdeling intensieve zorgen. Als bij wonder is Lin zelf ongedeerd. Hij was de enige van de 15 overlevenden die geen medische verzorging nodig heeft.

De man beseft dat hij veel geluk heeft gehad. Voor hem is het duidelijk: zijn last-minute beslissing om van zetels te veranderen, heeft hen gered.

Uit de eerste berichten blijkt dat het de linkerkant van het vliegtuig ernstig werd beschadigd bij de crash. Normaal gezien zat zijn gezin links in het midden.

Op vlucht GE235 waren 58 mensen aan boord: 53 passagiers en 5 crewleden. Het officiële dodental staat op 31, er zijn nog 12 mensen vermist. De oorzaak van de crash is nog onbekend.

Door
AANGERADEN