Dit zijn de minst romantische steden van Europa

Valentijn komt eraan en misschien plan je wel een citytrip - maar naar deze bestemmingen ga je beter niet om jullie liefde te vieren. Stedentripper bekeek welke Europese steden een slechte beoordeling kregen en stelde een lijst samen van plekken waar allesbehalve een romantische sfeer hangt. Spijtig voor België, want Chaleroi staat helemaal bovenaan de lijst.

vwh

Charleroi, BelgiëDe reden: Je vindt er veel verlaten mijnen en verlaten fabrieken en het straatbeeld ziet er grauw uit. Deze Belgische stad in Wallonië werd in 2010 zelfs verkozen tot de lelijkste stad in Europa door de Nederlandse Volkskrant.

Tiraspol in MoldaviëDe reden: Een tank als standbeeld en voor de rest heel veel betonnen constructies en veel armoede in het straatbeeld.

Duisburg in DuitslandDe reden: Deze stad in het Ruhrgebied is een en al industrie - inclusief rokende schoorstenen en veel fabrieken die allesbehalve een streling zijn voor het oog. Duitsland heeft veel mooiere steden te bieden zoals Berlijn of Keulen.

Most in Tsjechië De reden: Ooit was deze stad een charmante plek, maar het karaktervolle aspect verdween tijdens de Russische bezetting. Nu zie je hier vooral hoge, karakterloze gebouwen uit beton die een negatieve impact kunnen hebben op je gemoedstoestand.

Copsa Mica in RoemeniëDe reden: Groene omgeving, jazeker. Maar dit een gezonde wandeling zal je hier niet kunnen maken: de lucht is er sterk vervuild, het water is smerig en her en der kom je vervallen fabrieken tegen die je herinneren aan het communisme.

Sheffield in EngelandDe reden: Ooit een stad met een belangrijke staalindustrie, nu vooral stad met veel leegstaande panden en een hoog aantal inwoners in armoede. Wil je naar Groot-Brittannië, dan heb je romantische keuze genoeg. Denk maar aan Londen, Sussex of Oxford.

Le Havre in FrankrijkDe reden: Vergeet een mooie wandeling aan zee - de kustlijn wordt onderbroken door industriële havens en terminals. In de stad zelf: vooral veel (verloederde) gebouwen uit de jaren 50.

Katowice in PolenDe reden: Dit is een typische industriestad waar gebouwen grauw zijn door het roet dat uit de schoorstenen van de vele fabrieken komt. Als je naar Polen wil, dan is Krakau een betere keuze.

Napels in ItaliëDe reden: De Italiaanse stad heeft wel degelijk mooie kantjes, maar ook daar ligt er vaan troep door stakende vuilnisdiensten. Bovendien is het er gevaarlijk door de Camorra, de naam van de lokale maffia.

Almere in NederlandDe reden: Saai en eentonig, zo omschrijft Stedentripper deze stad. En ook Nieuwegein, Den Helder, Heerlen en Eindhoven zijn geen hoogvliegers. Amsterdam en Rotterdam daarentegen...

Lees meer op www.stedentripper.com

Aangeboden door onze partners