Leuvense SP.A draagt Tobback voor

© blg

De Leuvense SP.A-afdeling draagt huidig voorzitter Bruno Tobback voor als kandidaat voor een nieuwe termijn. Een opsteker voorde veelgeplaagde voorzitter, ook al was de uitslag verwacht.

(kld)

Dat Tobback de steun van zijn Leuvense thuisbasis binnenhaalt, is geen verrassing. ‘De beslissing is in consensus genomen’, zegt lokaal voorzitter Hendrik Delagrange. ‘Bruno was aanwezig en heeft kort zijn plannen toegelicht.’

Het is nog maar de eerste afdeling die Tobback (en zijn running mate Inga Verhaert) publiekelijk voordraagt. Om aan de voorzittersverkiezingen te kunnen deelnemen, moet een kandidaat-voorzitter worden voorgedragen door minstens tien afdelingen uit twee provincies, die samen minstens vijfduizend SP.A-leden vertegenwoordigen. Tobback heeft dus nog heel wat werk voor de boeg.

Crombez

De voorbije dagen maakten verschillende SP.A-afdelingen bekend dat ze uitdager John Crombez voordragen. Het gaat onder meer om Gent, Brugge, Kortrijk, Mechelen en Oostende. Verwacht wordt dat uiteindelijk zo goed als heel West-Vlaanderen en grote delen van Oost-Vlaanderen Crombez zullen voordragen.

Voldoen Tobback en Crombez (en eventuele extra uitdagers) aan de criteria, dan mogen de leden vanaf 30 maart anoniem en per brief stemmen. Op 13 juni kennen we de opvolger van Tobback.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten