Londerzeel steunt kandidatuur Bruno Tobback als SP.A-partijvoorzitter

© BELGA

Bruno Tobback heeft de steun van de SP.A-afdeling Londerzeel om zichzelf als partijvoorzitter op te volgen. Londerzeel is nog maar de vierde afdeling die openlijk de kant van Tobback kiest, na Leuven, Maasmechelen en Geetbets. Of Tobback uiteindelijk genoeg steun kan verzamelen om zijn kandidatuur hard te maken, blijft onzeker.

(kld, gom)

De SP.A-afdeling van Londerzeel heeft afgesproken om de kandidatuur van Bruno Tobback als partijvoorzitter te steunen, maakte het persbureau Belga dinsdagmiddag bekend. De afspraak zal de komende dagen geofficialiseerd worden in een formele beslissing, is vernomen in kringen van de partijafdeling.

Dezer dagen maken de lokale afdelingen één na één hun voorkeur bekend. Terwijl uitdager John Crombez vlotjes kan afturven, moet Tobback schrapen voor steun. Maandagavond kreeg Tobback alweer een tegenslag te verwerken toen bleek dat ook Hasselt zijn uitdager Crombez steunde als kandidaat-voorzitter.

Daarmee was de laatste kans voor Tobback om naast Leuven nog een grote afdeling voor zich te winnen, verkeken. Hasselt, Gent, Brugge, Mechelen en Oostende kozen eerder al voor Crombez. En de Antwerpse afdeling kiest dan weer niet, aangezien de vrouwelijke running mates van Tobback en Crombez allebei uit de Antwerpse stal komen.

Toch verwacht Inga Verhaert, de running mate van Bruno Tobback in de race om het SP.A-voorzitterschap, dat ‘nog een hele reeks’ afdelingen hen zal voordragen als kandidatenduo. Daarbij mikken Tobback en Verhaert vooral op de kleinere, landelijke gemeenten.

Mathematisch kan het nog voor Tobback – hij heeft de steun nodig van minstens tien afdelingen, met in totaal minstens 5.000 leden – maar het ziet er met de dag slechter uit voor de huidige voorzitter.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten