Els Ampe: ‘Voornaamste is dat er een parking komt’

Bron © BELGA

Els Ampe. Foto: Bart Dewaele

Brussel -

Schepen van Mobiliteit van de Stad Brussel Els Ampe (Open VLD) zegt niet teleurgesteld te zijn dat de parking onder het Vossenplein er niet komt. ‘Het voornaamste is dat we met de nieuwe parking kunnen voorzien in de nodige extra plaatsen’, zegt ze.

Als schepen van Mobiliteit en Openbare Werken is Els Ampe bevoegd voor de uitvoering van het nieuwe circulatieplan, dat op 1 december werd goedgekeurd in een bewogen zitting van de Brusselse gemeenteraad. Door het plan van een parking onder het Vossenplein te laten varen, komt het schepencollege nu tegemoet aan de voornaamste eis van de protestbeweging.

‘Er zijn twee of drie mogelijke alternatieven die we momenteel nog onderzoeken’, zegt Ampe. ‘Maar we kunnen in elk geval het lastenboek behouden dat was opgesteld voor de parking onder het Vossenplein.’ Op die manier kan de gemeenteraad in mei ook voor de nieuwe parking een privépartner aanduiden. Men hoopt dat er dan minder kans is op een aanvechting van de vergunningsprocedures die pas erna beginnen lopen.

Els Ampe bevestigt dat de nieuwe parking in de buurt van het treinstation Kapellekerk zou komen te liggen, op nog geen 500 meter van het Vossenplein, maar in tegenstelling tot wat burgemeester Mayeur aangaf op de persconferentie, zou één van de twee of drie alternatieven die bestudeerd worden wel opnieuw een nieuwe ondergrondse parking betreffen.

Door
AANGERADEN