Bracke wil duidelijke regels na fotoshoot Demir

Bron © BELGA

Kamervoorzitter Siegfried Bracke (N-VA) wil duidelijker regels opstellen rond het gebruik van het parlementsgebouw. Dat bleek woensdag na de Conferentie van voorzitters van de Kamer.

Kamerlid Zuhal Demir (N-VA) deed tijdens de Krokusvakantie een photoshoot voor P-Magazine in het halfrond. Dat leidde tot wrevel met onder meer CDH. Fractieleidster Catherine Fonck noemde de foto’s ‘niet bevorderlijk voor de geloofwaardigheid van vrouwelijke politici’.

In principe moet de Conferentie van voorzitters toestemming geven voor een dergelijke sessie, maar dat is in dit geval niet gebeurd. ‘De voorzitter heeft de regels niet gevolgd. Hij heeft enkel een persoonlijke toestemming gegeven, omdat het om iemand van zijn partij ging’, zei Fonck woensdag.

MR-fractieleider Denis Ducarme gaf aan dat het reglement onder de loep zal worden genomen. ‘Ik wil geen oordeel vellen over deze situatie, maar het reglement moet wel worden gerespecteerd’, zei hij. ‘De voorzitter heeft aangegeven dat hij de regels zal verduidelijken.’

Door
Laad meer berichten...