Baggeraar Jan De Nul breidt vloot uit en zoekt personeel

Bron © BELGA

In Kroatië is een nieuw schip van het Vlaamse baggerbedrijf Jan De Nul Group te water gelaten. De baggeraar is ook op zoek naar personeel.

Het schip, de Isaac Newton, is voor meerdere doeleinden geschikt is: de installatie van onderzeese kabels, het baggeren van sleuven en het plaatsen van rots op de zeebodem.

‘Door multifunctionele schepen te bouwen, kan Jan De Nul Group nog beter beantwoorden aan de vraag van klanten om verschillende activiteiten van een project door één aannemer of schip te laten uitvoeren en worden mobilisatiekosten voor de klant sterk gereduceerd’, zo klinkt het in de persmededeling.

In de kabellegmodus zal het schip in staat zijn om kabels in één lengte met een totaal gewicht van ongeveer 10.000 ton te vervoeren en te installeren. Dit is meer dan eender welk ander schip op de markt.

‘Door de continue groei blijft Jan De Nul Group non-stop zoeken naar versterking’, besluit de persmededeling. ‘Naar ingenieurs, technische profielen als bouwkundigen en elektromechanici, maar ook naar ondersteunende functies en technisch boordpersoneel zoeken, is een dagelijkse bezigheid.’

Door
AANGERADEN
Meest recent