Verbaal geweld De Wever maakt geen indruk op Eric Van Rompuy

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Het 'verbaal geweld' van N-VA-voorzitter Bart De Wever maakt geen indruk op Eric Van Rompuy. 'Een beetje respect voor Kris Peeters en Wouter Beke, Bart. Wij zijn niet de ‘natte dweil’ van deze coalitie', zo schrijft het CD&V-Kamerlid zondag op zijn blog.

De Wever maakte zaterdag in de kranten zijn beklag over het gekibbel binnen de regering. De voorzitter van de grootste Vlaamse partij noemde CD&V-vicepremier Kris Peeters 'een bezwarende factor'. 'Als we zo met elkaar omgaan, dan eindigt het. Dan eindigt alles', luidde het.

Die taal maakt weinig indruk op het CD&V-Kamerlid. ‘De Wever heeft blijkbaar nog steeds niet begrepen dat CD&V in deze coalitie haar rol zal blijven spelen en bij het noodzakelijke soberheidsbeleid het rechtvaardigheidsaspect zal bewaken’, klinkt het op zijn blog . ‘De Wever en N-VA zijn groot geworden door polarisatie tussen Vlamingen en Franstaligen, tegen de vakbonden en het ‘verzuilde’ middenveld. CD&V en haar parlementsleden werden bij de splitsing van BHV en de zesde staatshervorming afgeschilderd als de ‘slechte Vlamingen’. We zijn dit alles bij CD&V niet vergeten, laat staan vergeven. Nu zijn we opnieuw het Zwarte Beest.’

De 'chantagetaal' van De Wever doet Eric Van Rompuy denken 'aan de taal van de PS en haar voorzitter André Cools', die in de jaren zeventig premier Leo Tindemans en partijvoorzitter Wilfried Martens 'j’en ai marre du CVP' voor de voeten wierp.

Door
AANGERADEN