Gebakken banaan met kokosmelk

Elke dag serveren wij u een heerlijk gerecht, met dank aan Piet Huysentruyt.

Ingrediënten

2 rijpe bananen

250 g bruine suiker

400 ml Kokosmelk

1 zakje vanillesuiker

1 soeplepel geroosterde sesamzaadjes (rooster de sesamzaadjes in een pan zonder vetstoffen)

1 soeplepel geroosterde, grofgemalen pindanoten (idem)

Werkwijze

Snijd de banaan in 4 stukken.

Dompel ze in de bruine suiker.

Bak de banaan en het overschot van de bruine suiker bruin in een pan met antiaanbaklaag.

Breng de kokosmelk aan de kook, doe de vanillesuiker erbij en schakel het vuur uit.

Doe de warme gebakken banaan in een kom.

Giet de hete kokosmelk erbij.

Werk af met de geroosterde pindanoten en de sesamzaadjes.

Serveer het gerecht warm.

INFO

DessertVoor vier personen

Door Piet Huysentruyt
  • VOOR ABONNEES