FBI onderzoekt hacking Amerikaanse sites door ISIS-aanhangers

Bron © belga

Foto: Reuters

De Amerikaanse federale politie FBI heeft een onderzoek gelanceerd naar een reeks cyberaanvallen tegen Amerikaanse websites. Door die aanvallen verschenen op de websites opschriften en afbeeldingen die de terreurgroep Islamitische Staat (ISIS) verheerlijken. Dat berichtte NBC News maandag.

De doelwitten van die aanvallen, gaande van een website voor autoraces in Ohio tot een kerk in Canada, werden aangepast met beelden van de zwarte vlag van de radicale groep. Andere, soortgelijke aanvallen zijn gemeld in de staten Montana, New York, Massachusetts en Minnesota.

De FBI is zich bewust van de incidenten en zei ‘de betrokken entiteiten’ gecontacteerd te hebben. Volgens een veiligheidsexpert geciteerd door NBC, is het weinig waarschijnlijk dat die cyberaanvallen een ‘reële connectie’ hebben met ISIS.

Zondag verschoven die aanvallen zich naar Europa, met de hacking van een de website van een centrum tegen verkrachting in Dublin. Daarop verscheen ‘Gehackt door Islamitische Staat. Wij zijn overal’, vergezeld van een muziekje dat aan de groep is gelinkt.

De Amerikaanse overheid, net als andere Westerse regeringen, maakte vorige week nog haar vastberadenheid bekend beter te strijden tegen de propaganda van ISIS op het internet en de sociale netwerken.

De FBI en het ministerie van Binnenlandse Veiligheid riepen donderdag de verschillende Amerikaanse politiediensten nog op bijzonder waakzaam te zijn voor pogingen om westerse jongeren te ronselen.

Door
AANGERADEN