Britse bank wil klanten identificeren door hun hartslag te meten

© Pol De Wilde - Corelio

Een Britse bank wil voor haar online bankieren de mogelijkheid onderzoeken om klanten te identificeren via hun hartslag. Paswoorden of een kaartlezer zullen dan niet meer nodig zijn om toegang te krijgen tot de rekeningen.

svg

De bank Halifax, een filiaal van de Lloyds Banking Group, maakte het voornemen vrijdag bekend. De bank zou gebruikmaken van de armband Nymi, van Canadese makelij, om de hartslag vanop afstand te meten. Via Nymi kan van elke klant een uniek elektrocardiogram (ECG) gemaakt worden.

De bank wijst erop dat een ECG ten opzichte van bijvoorbeeld een vingerafdruk of irisscan het voordeel heeft dat het gebruikmaakt van ‘een levend signaal van het lichaam’, waardoor fraude verder beperkt wordt.

Halifax is gestart met testen, maar het is nog wat voorbarig om te weten welke technologie men voor het internetbankieren gaat gebruiken. Britse banken maken graag gebruik van technologische snufjes, zo bleek eerder al met de TouchID-app door de Royal Bank of Scotland of het contactloos betalen met een armband door Barclays.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten