Bevestigd: geen Gisele Bündchen meer op de catwalk

Foto: AFP

Twintig jaar na haar catwalkdebuut zal het Braziliaanse topmodel Gisele Bündchen niet langer geboekt kunnen worden voor catwalkshows, zo heeft haar zus en woordvoerster Patricia Bundchen bevestigd tegenover persagentschap AFP.

‘Gisele gaat zich voortaan focussen op bijzondere projecten en wil vooral meer tijd doorbrengen met haar gezin, dat is haar belangrijkste prioriteit’, zo liet Patricia Bündchen, zus en woordvoerster, weten in een mededeling. Het Braziliaanse topmodel heeft twee kinderen met haar echtgenoot Tom Brady.

Bündchen reageert daarmee op de geruchten van de afgelopen week dat de 34-jarige Gisele, al acht jaar op een rij uitgeroepen tot het best betaalde topmodel ter wereld, geen catwalks meer zal lopen. Of er ook nog een officieel afscheid komt tijdens de São Paulo Fashion Week volgende maand, zoals eerder werd geopperd, is nog niet duidelijk.

Gisele was dertien jaar oud toen ze ontdekt werd en gevraagd werd om deel te nemen aan een modellenwedstrijd van Elite. Twee jaar later maakte ze haar catwalkdebuut tijdens de modeweek in New York. Ze was jarenlang een van de Angels van Victoria’s Secret en het gezicht van grote modehuizen zoals Chanel, Dior en Louis Vuitton.

Door