Telenet en Nethys willen Base inlijven

Bron © BELGA

Base CEO Jos Donvil Foto: BELGA

Kabelaar Telenet en Nethys, het moederbedrijf van telecomoperator Voo, werken aan een gezamenlijk bod op Base. Dat schrijft L’Echo. Het moederbedrijf van Base bevestigt dat er zich al meerdere partijen hebben gemeld, maar noemt die niet bij naam.

Volgens KPN, het Nederlandse moederconcern van Base worden momenteel alle opties onderzocht. Base stond eerder al eens te koop, maar toen werd de verkoop afgeblazen omdat de biedingen te laag waren. Nu is er dus opnieuw concrete interesse in het bedrijf.

De onderhandelingen over de overname bevinden zich volgens een bron van L’Echo al in een vergevorderd stadium. Zo zouden de partners al toegang hebben tot de data room van Base. Nethys ontkent enkel dat laatste. ‘Het is voor niemand een geheim dat we geïnteresseerd zouden kunnen zijn, iedereen is dat, maar ik denk niet de toegang tot de data room al mogelijk is’, zegt Nethys-directeur Danny Weekers.

Telenet zegt dan weer ‘geen reactie op de geruchten’ te willen geven. Ook Base Company en KPN willen voorlopig niet reageren.

Franse belangstelling

Dat Telenet in de running is, is niet nieuw. Twee weken geleden wist de Nederlandse krant De Telegraaf al dat Liberty Global, het moederbedrijf van Telenet, gesprekken voert over Base. Ook het Franse concern Altice zou in de running zijn.

Mobistar

Telenet heeft al ongeveer 1 miljoen gsm-klanten, maar het bedrijf heeft geen eigen netwerk. Het maakt hiervoor gebruik van het net van Mobistar. Een contract hiervoor loopt nog tot 2017.

Door
AANGERADEN