'Gedachte dat zijn naam door het slijk zou worden gehaald, was voor hem ondraaglijk'

© rr

Zijn fiets aan het Albertkanaal en zijn twee jassen in het water. Meteen vreesde iedereen dat Steve Stevaert een fatale beslissing had genomen nadat diezelfde ochtend bekend was geraakt dat hij in een verkrachtingszaak verwikkeld was. Die vrees werd uiteindelijk werkelijkheid. 'De gedachte dat zijn naam door het slijk zou worden gehaald, vond Steve ondraaglijk', zegt zijn advocaat.

redactie

Donderdagochtend belde de familie van Stevaert in paniek naar de politie met de melding dat de gewezen politicus plots spoorloos verdwenen was. Hij was wakker geworden met de radiojournaals en krantenberichten die hij al langer vreesde. 'Stevaert naar de strafrechter voor verkrachting van vrouw.'

'Steve was bijzonder bang dat zijn naam door een gerechtelijke zaak door het slijk zou worden gehaald', zegt zijn Franstalige advocaat Jean-Philippe Mayence. 'Het idee alleen al vond hij ondraaglijk.'

Toch had Stevaert ergens wel verwacht dat de verkrachtingszaak op een gegeven moment zou uitlekken. Volgens goedgeplaatste bronnen schreef hij hierover enkele maanden geleden al een soort van afscheidsbrief, om te zeggen dat hij het nooit zou kunnen hebben om hiervoor te worden vervolgd.

Maar gisterenochtend was het dus zover. Zoals haast elke dag nam Stevaert zijn fiets. Zonder iets te zeggen verliet hij zijn appartement in het centrum van Hasselt en reed hij richting het Albertkanaal.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten