Vijf keer meer bezoekers voor website Zelfmoordlijn

© BDW

De website van de Zelfmoordlijn heeft donderdag vijf keer meer bezoekers gekregen dan normaal. Donderdagavond werd bekendgemaakt dat het lichaam van Steve Stevaert was opgevist uit het Albertkanaal in Hasselt. De Zelfmoordlijn 1813 zegt vrijdag in een persbericht dat het naar aanleiding van het overlijden in verhoogde staat van paraatheid is om maximaal hulp te bieden.

De website van de Zelfmoordlijn kreeg donderdag 2.490 bezoekers. Dat is vijf keer meer dan normaal. De helft van de bezoekers zocht hulp voor zichzelf, 47 procent omdat ze bezorgd zijn over iemand.

Naar aanleiding van het overlijden van Steve Stevaert plaatste de Zelfmoordlijn een nood- en blogbericht met informatie over hoe kan geholpen worden bij zelfmoordgedachten.

Ook het aantal nieuwe e-mailberichten ging donderdag de hoogte in. De lijn kreeg er 20, normaal gezien zijn dat er een vijftal per dag. In ruim de helft van de geregistreerde oproepen werd expliciet verwezen naar het overlijden van Steve Stevaert.

De Zelfmoordlijn 1813 zette donderdag zoveel mogelijk vrijwilligers in, met een verdubbeling van de normale bezetting zowel op de telefoon als op de chat in de avonduren. Alle beantwoorders waren continu in gesprek. Ook de komende dagen worden de vrijwilligers opgeroepen om extra bezetting aan de Zelfmoordlijn 1813 te voorzien.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten