Delhaize-top krijgt 1,9 miljoen euro om te blijven

Bron © BELGA

CEO Frans Muller ontving 1,73 miljoen euro bruto. Foto: BELGA

Warenhuisketen Delhaize heeft de topmanagers premies uitbetaald om te vermijden dat ze het bedrijf zouden verlaten. Voor de leden van het uitvoerend comité ging het in totaal om 1,9 miljoen euro.

Dat blijkt uit het jaarverslag van Delhaize. De keten beloofde de premies na het vertrek van de vorige CEO Pierre-Olivier Beckers. Voorwaarde om een cash premie te ontvangen, was dat de deelnemers aan het programma nog steeds bij Delhaize actief waren op 31 juli 2014.

Bedoeling van dergelijke premiestelsels is om de stabiliteit in het management te houden ‘en een focus op de operationele plannen van de onderneming te handhaven’.

Verder blijkt uit het jaarverslag dat de huidige topman van de warenhuisketen, de Nederlander Frans Muller, bruto 1,73 miljoen euro heeft verdiend in 2014. Daarvan was 0,99 miljoen euro basisloon, 0,38 miljoen euro pensioen- en post-tewerkstellingsvergoedingen en 0,36 miljoen variabele kortetermijnbeloningen. De verloning van Muller bestaat voor 35 procent uit vaste componenten, de rest is variabel.

In 2013 ontving Mullers voorganger Beckers nog 3,04 miljoen euro. Het verschil met Muller is onder meer te verklaren door het feit dat Beckers ook nog langetermijnpremies, gebaseerd op prestaties van de voorbij drie jaar, ontving. Het basisloon van Muller en zijn voorganger is ongeveer gelijk (0,99 miljoen versus 0,97 miljoen euro).

Door
AANGERADEN