Steve Stevaert dinsdag in intieme kring gecremeerd

© REPORTERS

1 / 2

Er komt geen grote publieke uitvaartplechtigheid voor de donderdag overleden oud-politicus Steve Stevaert. Hij zal op 7 april worden gecremeerd, waarna in intieme kring een plechtigheid gehouden zal worden.

wverhaert

In principe heeft een minister van staat recht op een staatsbegrafenis, maar de familie van Stevaert wil in intieme kring afscheidnemen van hem. Zijn familie heeft vrijdagvoormiddag het afscheid besproken met het Hasseltse uitvaartbedrijf waar het lichaam momenteel opgeborgen ligt. Waar de plechtigheid precies zal plaatsvinden, is nog niet geweten.

In het stadhuis van Hasselt stond vrijdag de hele dag een rij wachtenden om het rouwregister te ondertekenen dat daar is neergelegd ter nagedachtenis van Steve Stevaert. Vooral veel 'gewone' burgers, die vaak met de tranen in de ogen, hun emoties kwamen neerschrijven. Ze namen allemaal de tijd om hun gevoelens onder woorden te brengen. Een aantal van hen legden ook bloemen neer aan het boek en op de trappen van het stadhuis.

Ook heel wat partijgenoten van Stevaert zijn vrijdagochtend naar Hasselt gekomen om een blijk van medeleven te uiten. Onder meer John Crombez, Bruno Tobback, Ingrid Lieten en Peter Vanvelthoven kwamen al langs. Ook Chokri Mahassine, een van Stevaerts beste vrienden, tekende het boek. Tot slot ook een aantal andere vrienden, zoals ondernemer Jan Kriekels en zijn vrouw Kirsten Janssens. Het boek blijft nog een hele week ter beschikking in Hasselt.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten