Recordaantal van 52.000 deelnemers voor Dagen Zonder Vlees

Bron © BELGA

Foto: ss

De campagne ‘Dagen Zonder Vlees’ heeft dit jaar meer dan 52.000 deelnemers bereikt, een record. Dat maakten de initiatiefnemers bekend. Met de actie tijdens de vasten engageren de deelnemers zich om gedurende 40 dagen minder vlees en vis te eten om hun ecologische voetafdruk te verkleinen.

De vorige editie klokte af op 15.000 deelnemers. Dit jaar engageerden meer dan 50.000 Vlamingen zich om vegetarisch te vasten. Volgens de DZV-teller bespaarden alle online deelnemers samen meer dan 8 miljoen vierkante meter op hun ecologische voetafdruk, of evenveel broeikasgassen als voor zo’n 11 miljoen kilometer autorijden.

“We zijn onwaarschijnlijk blij met deze succeseditie”, zegt mede-organisatrice Marieke Dilles in een persbericht. De organisatie gelooft dat het grote succes vooral te danken is aan het groepsgevoel dat dit jaar centraal stond. “Samen willen mensen zich blijkbaar graag inzetten voor meer duurzaamheid”, aldus campagneleider Alexia Leysen.

Ook 40 bekende Vlamingen gingen de uitdaging aan. Onder meer actrice Joy Anna Thielemans liet weten dat ze het een heel fijne ervaring vond en dat zij dit de rest van het jaar wil doorzetten.

AANGERADEN