Capitool in Washington even afgesloten na schoten

Bron © Bloomberg
Het Capitool in Washington werd zaterdag even uit voorzorg afgesloten, nadat schoten werden afgevuurd in de buurt van het gebouw. De schutter zou zelfmoord hebben gepleegd, maar het zou niet om een daad van terrorisme gaan.

De schoten werden afgevuurd aan de westelijke voorkant van het Capitool, de zetel van het Amerikaanse Congres, maar de verdachte schutter zou al 'geneutraliseerd' zijn, aldus politie. Het gebouw werd uit voorzorg afgesloten, nadat ook een verdacht pakketje in de buurt werd gevonden.

De schutter zou zelfmoord hebben gepleegd, maar dat werd nog niet officieel bevestigd. Het verdachte pakje zou om een koffer gaan die de man bij zich had en er werd in eerste instantie ook gezocht naar een auto. Het is nog niet duidelijk waarom de man deze plek uitkoos om uit het leven te stappen.

Veel politici waren er niet aanwezig in het gebouw, maar het is er wel druk in de omgeving door het jaarlijke Cherry Blossom festival naar aanleiding van de kerselaars die in bloei staan.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be .

Door
AANGERADEN
Meest recent