Noel en Liam Gallagher zouden de strijdbijl begraven hebben

‘Reünie van Oasis komt er in 2016’

© Imageglobe

Noel en Liam Gallagher hebben de strijdbijl begraven en gaan volgend jaar weer optreden met hun legendarische band Oasis. Dat schrijft The Mirror zondag, op basis van een bron in de entourage van de rockende Britten.

Guy Stevens

In 2009 maakte een zoveelste ruzie een einde aan de rockgroep Oasis. Broers Noel - gitarist en songschrijver van de band - en Liam - frontman - waren de jaren voordien al voortdurend te vinden op de voorpagina’s van de Britse tabloids, maar net voor een optreden in Parijs barstte de bom. Liam vernielde de favoriete gitaar van Noel tijdens een discussie en de oudste van de broers besliste daarop om de groep van hits als Don’t Look Back in Anger, Wonderwall, Champagne Supernova en Live Forever te verlaten.

Zonder Noel geen Oasis, dachten de overgebleven bandleden, en zij richtten Beady Eye op, een groep met Liam als frontman die na twee platen en gemengde kritieken enkele maanden geleden besloot te stoppen. Noel verging het beter, want die maakte al twee fel gesmaakte en vlot verkochte albums met zijn High Flying Birds. Het leverde hem optredens op in concertzalen en op festivalpodia over heel de wereld.

Reünie

Maar nu het gedaan is met Beady Eye, lijkt Liam zijn vizier te richten op een reünie van Oasis. Hij praat weer met zijn broer en volgens The Mirror zijn de broers effectief aan het onderhandelen. ‘Het is nog te vroeg om het over de details te hebben, maar ze zijn klaar om er weer tegenaan te gaan. Er is nog niets getekend, maar is wel een gentlemen’s agreement tussen hen’, vertelde een bron aan de Britse krant The Mirror.

‘Uiteindelijk zijn ze familie en kunnen ze uitpraten en vergeten wat er in het verleden gebeurd is’, klinkt het. Vooral voor Liam lijkt een reünie een goede zaak, want hij zou het geld goed kunnen gebruiken na een pijnlijke rechtszaak met een Amerikaanse journalist over Gemma, de dochter die ze samen op de wereld zetten. Alleen was Liam op dat moment wel met iemand anders getrouwd.

De managers van de broers weigeren voorlopig elk commentaar op de geruchten.

‘Reünie niet nodig’

Opvallend genoeg hadden Paul Weller en Johnny Marr zich de voorbije week nog uitgesproken over een eventuele reünie van Oasis. De frontman van The Jam en de legendarische gitarist van The Smiths zijn er niet voor gewonnen. ‘Wat Noel doet met zijn High Flying Birds is echt heel goed’, zei Weller. ‘Zijn platen en nummers staan op nummer 1 en hij verkoopt concertzalen uit. Waarom zou hij weer met Oasis beginnen?’

Ook Blur weer samen

De timing van de broers Gallagher is opvallend, want ze zouden weer samenkomen net nu ook hun grote Britpoprivalen van Blur een nieuwe plaat gaan uitbrengen en weer gaan optreden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook