‘Deze week bod op overname-kandidaat Omega Pharma’

Bron © BELGA

Foto: BELGAIMAGE

Er zijn nieuwe geruchten over de interesse die het Israëlische geneesmiddelenbedrijf Teva zou hebben in de Amerikaanse sectorgenoot Mylan. Mylan heeft zelf onlangs een bod van 28,9 miljard dollar uitgebracht op Perrigo, het bedrijf waar Marc Coucke sinds de overname van Omega Pharma een belangrijk aandeelhouder van is.

Het persagentschap Bloomberg vernam van insiders dat er donderdag al een openbaar bod van Teva op Mylan zou kunnen komen. Teva en Mylan zijn alle twee beursgenoteerde farmabedrijven gespecialiseerd in generische geneesmiddelen. Dat zijn medicijnen die niet meer door een patent beschermd zijn en die voor de patiënt een pak goedkoper zijn dan het originele merkproduct. Vorige week lekte reeds dat Teva een overname onderzoekt, maar dat er nog geen officiële benadering is.

Vandaag komt daar bij dat Teva volgens insiders een openbaar bod aan het voorbereiden is. Dat zou er ten vroegste donderdag komen. Verschillende banken werden aangesproken. Maar, zo wordt er toegevoegd, Teva is de details nog aan het afronden en het is mogelijk dat het bod niet zou doorgaan.

‘Spierverrekking in hersenen’

Toen de interesse vrijdag bekendraakte, reageerde Mylan dat het niet geïnteresseerd is in een verkoop en dat een combinatie van de twee bedrijven geen groen licht zou krijgen van de concurrentieautoriteiten. Coucke sprak zich niet uit voor of tegen de overname, maar leek het zelf toen ook niet te kunnen vatten.

Een woordvoerder van Teva weigerde dinsdag commentaar op de nieuwe geruchten, bij Mylan kon niemand bereikt worden.

Door
AANGERADEN