Perrigo verwerpt overnamebod Mylan

Bron © BELGA

Foto: Photo News

De raad van bestuur van het Amerikaanse farmabedrijf Perrigo, onlangs nog eigenaar geworden van Omega Pharma, heeft het overnamebod van 28,9 miljard dollar van sectorgenoot Mylan ‘unaniem afgewezen’. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

Perrigo laat duidelijk verstaan dat het bod te laag is. Er is onder meer onvoldoende rekening gehouden met de overname van Omega Pharma, luidt het. Perrigo denkt met die overname een meerwaarde te kunnen creëren door synergieën en een sterkere wereldwijde aanwezigheid.

‘De raad van bestuur is van mening dat het voorstel Perrigo en zijn groeivooruitzichten aanzienlijk onderwaardeert, en dat de blijvende uitvoering van onze globale groeistrategie door het management meer aandeelhouderswaarde zal opleveren’, stelt Perrigo-topman Jo Papa.

Eerder dinsdag raakte overigens al bekend dat de Israëlische farmareus Teva op zijn beurt Mylan wil overnemen voor liefst 40,1 miljard dollar (37,3 miljard euro). Dat bod geldt enkel als Mylan zou afzien van de overname van Perrigo. Mylan had na geruchten over een overnamebod wel al laten weten geen interesse te hebben.

Door
AANGERADEN