Marc Coucke en Perrigo verwerpen ook derde bod van kandidaat-overnemer

Bron © BELGA

Foto: BELGAIMAGE

Marc Coucke en met hem de voltallige raad van bestuur van farmareus Perrigo lijkt te slagen in zijn pogingen om de prijs voor een overname op te drijven. Potentiële koper Mylan heeft woensdag voor de derde keer een bod gedaan. Maar ook dat laat Perrigo koud. 'Wij verwerpen het herziene ongevraagde bod van Mylan', klonk het al een aantal uur later.

Mylan wil sectorgenoot Perrigo, dat onlangs Omega Pharma overnam, absoluut binnenhalen. Dit keer bood het bedrijf per Perrigo-aandeel 75 dollar in cash en 2,3 Mylan-aandelen.

Overnamesoap

De 5,4 miljoen Perrigo-aandelen van Omega-stichter Marc Coucke, die sinds de overname van Omega Pharma door Perrigo mee in die raad zetelt, zijn in dat bod 1,3 miljard dollar waard. Op basis van de slotkoersen van dinsdag gaat het om een bod van 242,2 dollar per aandeel, aanzienlijk meer dan in het eerste bod, waarbij Mylan 205 dollar per aandeel bood.

Het derde bod was een nieuwe aflevering in de overnamesoap. Perrigo is al een tijdje de prijs aan het opdrijven: al twee keer wees de farmareus een bod van Mylan af. Steeds gebeurde dit met het argument dat er onvoldoende rekening werd gehouden met de overname van Omega Pharma. 

Maar ook dit keer verwijst Perrigo het bod naar de prullenmand. Niet alleen gaat het volgens de farmareus om een 'ongevraagd herzien bod', ook hanteert Mylan volgens Perrigo de waarde van het aandeel op 10 maart, 'de laatste dag van handel voor de algemene speculatie begon dat ook het Israëlische Teva een bod op Mylan overwoog'. Toen was één Perrigo-aandeel 55,31 dollar waard, wat het bod van Mylan op 202,2 dollar per aandeel brengt, of nog steeds minder dan de 205 dollar van het eerste bod.  

'Iedereen wint bij een deal'

Mylan-topman Robert Coury benadrukte eerder woensdag in een persbericht dat hij uitkijkt naar een ontmoeting met de ceo van Perrigo en zijn team. Volgens Coury wint 'iedereen bij een deal'.

Maandag raakte overigens bekend dat ook een bod van Teva op Mylan verworpen werd. De directie van Mylan vond het bod van 40 miljard dollar onvoldoende. 

Door aro
AANGERADEN