Stevige start voor BNP Paribas

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

BNP Paribas, de grootste bank van Frankrijk, heeft de winst over de eerste drie maanden van het jaar met 17,5 procent zien stijgen tot 1,65 miljard euro. De stijging was bij de Belgische afdeling zelfs nog veel sterker.

Dat blijkt uit de kwartaalresultaten, die een stuk beter zijn dan alom verwacht. Vooral de zakenbankactiviteiten deden het goed, maar BNP Paribas kon ook meer kredieten verstrekken in de eurozone, met dank aan de opnieuw aantrekkende economie.

De Belgische retailactiviteiten van BNP Paribas Fortis presteerden goed in het eerste kwartaal. Er was een stijging van de kredieten met 3,3 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Zowel kredieten aan particulieren als aan bedrijven kenden een groei. De deposito’s stegen 3,5 procent.

De winst voor belastingen van de Belgische retailactiviteiten kwam uit op 100 miljoen euro: dubbel zoveel als in dezelfde periode het jaar daarvoor.

De winstgroei van het moederbedrijf is een meevaller voor de Belgische staat. Die is in de nasleep van de redding van het vroegere Fortis een belangrijk aandeelhouder van de Franse bank geworden.

Door
AANGERADEN