Dit zijn de goedkoopste eilanden dicht bij huis

© Shutterstock

Zin in zon, zee, strand en wuivende palmbomen maar niet om ver te reizen? Dan is een vakantie op een Europees eiland iets voor jou. Keuze genoeg, maar de prijs en de kwaliteit van lokale hotels is niet overal hetzelfde. Prijsvergelijkingssite Trivago analyseerde ze allemaal en stelde een lijst samen met de budgetvriendelijkste eilanden dicht bij huis.

vwh

De site stelde een Eiland Index op en rangschikt de eilanden in de Middellandse Zee, de Canarische Eilanden en de Azoren volgens hun gemiddelde beoordelingsscore en hotelprijs. De hotels met de beste prijs-kwaliteitsverhouding worden gebundeld in een top tien.

Griekenland spotgoedkoop Uit de analyse blijkt dat Griekenland de beste keuze is als je goedkoop wil eilandhoppen. De lokale hotels staan te boek als kwalitatief goed en allesbehalve duur. In Paros Ios en Naxos betaal je gemiddeld 60 euro per overnachting. In de top tien vinden we nog vier andere Griekse eilanden terug op nummer 5,6, 8 en 9. Maar niet alle plekjes zijn budgetvriendelijk. De bekende eilanden Mykonos en Santorini zijn dan weer peperduur.

Spanje scoort slecht

Algemeen gezien scoren de Spaanse eilanden het slechtst. De hotels zijn er behoorlijk duur voor de service die ertegenover staat. De befaamde feestlocatie Ibiza bengelt zelfs helemaal onderaan de lijst. Hier zijn hotelgasten het minst tevreden over hun hotelovernachting, terwijl ze er wel gemiddeld 162 euro per nacht voor betalen.

Dit zijn de goedkoopste eilanden op enkele uurtjes vliegen van bij ons

1. Paros, Griekenland

2. Ios, Griekenland

3. Naxos, Griekenland

4. La Gomera, Spanje

5. Zakynthos, Griekenland

6. Corfu, Griekenland

7. Terceira, Portugal

8. Folegandros, Griekenland

9. Spetses, Griekenland

10. Krk , Kroatië

Meer info via www.trivago.be

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt