Nederlanders hebben oogje op Proximus

Bron © BELGA

Foto: EPA

Eelco Blok, de CEO van het Nederlandse telecombedrijf KPN, ziet een combinatie zitten met Proximus, het voormalige Belgacom. Het lijkt echter nog niet meteen een realistische optie.

Een krachtenbundeling KPN-Proximus is vanuit industrieel standpunt wel een logisch scenario, zegt Blok in een interview met de Nederlandse krant Het Financieele Dagblad, waarover ook De Tijd zaterdag bericht.

Een eventuele fusie KPN-Proximus komt weer op de radar nu KPN zijn Belgische dochter Base verkoopt aan Telenet, de grote concurrent van Proximus. Daardoor is KPN niet langer actief in ons land. ‘De mobiele operatoren Proximus en Base onder één dak zou op mededingingsvlak problemen opgeleverd hebben. Dat obstakel is nu weg’, zegt Petercam-analist Stefaan Genoe.

KPN-CEO Blok zegt wel dat de sleutel bij de Belgische overheid ligt. Die heeft momenteel nog steeds 53 procent van Proximus in handen. Hij denkt wel dat een huwelijk met Proximus op korte termijn onwaarschijnlijk is, omdat de Belgische regering daar niet open voor staat.

Alexander De Croo (Open Vld), de federale minister bevoegd voor Telecommunicatie, wenste niet te reageren.

Door
AANGERADEN
Meest recent