Student verongelukt in Amerikaans meer

  • Reddingswerkers zochten urenlang naar het lichaam van Tijl. Hij verdween op een populaire, maar illegale zwemplek.
Westende -

Student Tijl Werbrouck (20) uit Westende is om het leven gekomen bij een spijtig ongeval in een meer in het Amerikaanse Knoxville. ‘Het noodlot sloeg toe tijdens een schooluitstapje in de laatste week van zijn uitwisselingsproject’, zucht vader Geert.

Tijl Werbrouck zat in zijn tweede jaar internationaal bedrijfsmanagement aan de Arteveldehogeschool in Gent. Sinds januari nam hij deel aan een uitwisselingsproject en studeerde hij aan het Maryville College in Tennessee. De laatste week van zijn Amerikaans studie-avontuur kwam zaterdagavond abrupt tot een einde. Tijdens een schooluitstap is Tijl om het leven gekomen bij een dramatisch ongeval aan een meer in Knoxville.

Volgens de Amerikaans lokale media is Tijl van een klif in het water gesprongen, maar kwam hij niet meer boven. Hulpdiensten troffen enkele uren later het levenloze lichaam aan van de jonge Westendenaar. Het zou al het derde dodelijke slachtoffer zijn dit jaar in datzelfde meer in het Fort Dickerson Park.

Familie, vrienden, en medestudenten blijven verslagen achter na het plotse overlijden van Tijl. De Arteveldehogeschool richtte op campus Kantienberg een rouwhoek in met een rouwregister. Morgen voorziet de hogeschool in een rouwmoment.

‘Onze zoon was een fantastische gast. Graag gezien door iedereen. Bij zijn vrienden en zijn medestudenten. In Gent en in Amerika’, zegt vader Geert Werbrouck. ‘Over de omstandigheden weten we nog niet veel. Het gaat om een spijtig ongeval tijdens een uitstap met school.’

Tijl groeide op in Koolskamp, maar verhuisde enkele jaren geleden naar Westende. Hij was drummer bij de groep Beverly Drumband en speelde basketbal bij Mibac Middelkerke. Studeren in Amerika was een droom die uitkwam.

Boordevol plannen

‘We hadden wekelijks meer dan een uur contact via Skype. Vorige maand zijn we zelf drie weken naar Amerika gereisd om onze zoon te bezoeken. Hij had er de tijd van zijn leven’, zegt vader Geert. ‘Dat is echter een schrale troost, want Tijl zat nog boordevol plannen. Zijn oudere broer zou vandaag naar Amerika vertrekken om na het uitwisselingsproject van Tijl samen nog twee weken door te reizen. Hij had ook concrete plannen om een stage te volgen in Singapore, en hij zou ook nog een volledig jaar gaan studeren in Amerika. Allemaal plannen die nu in duigen zijn gevallen. Verschrikkelijk’, zegt Geert.

Over de begrafenisplechtigheid is voorlopig nog geen duidelijkheid, omdat het lichaam eerst gerepatrieerd moet worden. ‘We zijn al begonnen met de voorbereidingen, maar een datum is er nog niet. Dat maakt het natuurlijk dubbel zo erg, omdat we zo het hoofdstuk nog niet kunnen afsluiten. Zowel de school in Gent als in Amerika doen hun uiterste best om alles vlot te laten verlopen, en we hebben alle vertrouwen in hen’, besluit Geert Werbrouck.

Door DOMINIQUE JAUQUET
AANGERADEN