Beweging.net wil strijd tegen armoede opvoeren

Bron © BELGA

Patrick Develtere Foto: AFP

Voor beweging.net is het onaanvaardbaar dat vijftien procent van de Belgen in armoede leeft. Dat heeft algemeen voorzitter Patrick Develtere gezegd op de vooravond van Rerum Novarum, het feest van de christelijke arbeidersbeweging. Rode draad doorheen Rerum Novarum is de vraag naar de onmiddellijke uitvoering van de beloofde taxshift.

‘We mogen niet toelaten dat 15 procent van de mensen in armoede leeft’, aldus Develtere in zijn Rerum Novarum-toespraak. Zonder sociale bescherming zou zelfs 40 procent in armoede leven. Cijfers die volgens beweging.net aantonen dat sociale bescherming noodzakelijk is en moet versterkt worden.

Develtere haalt uit naar politici die de armoede ontkennen. ‘Beseffen ze dat ze het over medemensen hebben’, vraagt hij zich af. Ze kunnen tonen dat ze het wel beseffen door de strijd tegen armoede op te voeren, bijvoorbeeld door het verhogen van de uitkeringen tot de Europese armoededrempels.

Rode draad doorheen Rerum Novarum is de eis van de christelijke arbeidersbeweging om een taxshift. ‘Het uur van de taxshift is aangekomen. Iedereen is ervan overtuigd dat die moet en zal komen. Laat de taxshift dan maar snel komen! Geen uitstel, na uitstel. Geen afstel’, sprak de voorzitter van beweging.net.

De christelijke arbeidersbeweging vraagt ook dat er een minister van vzw’s, van verenigingen komt. Die moet zorgen voor maatschappelijke innovatie.

Door
AANGERADEN
Meest recent