'Voorzitterschap NMBS Johnny Thijs ligt niet op tafel'

© BELGA

De federale regering denkt er niet aan om voormalig bpost-CEO Johnny Thijs voorzitter van de NMBS te maken. Dat is de reactie in meerderheidskringen op een bericht eerder woensdag dat er in de federale regering een consensus in die richting zou bestaan.

dds

Het was de krant De Tijd die woensdag schreef dat Thijs voorzitter van de NMBS zou worden. Thijs zou dan Jean-Claude Fontinoy vervangen, waarbij een mogelijk voor hem bezwarende audit van de NMBS-vastgoeddochter als breekijzer zou dienen.

Volgens De Tijd bestaat in meerderheidskringen een politieke concensus over de benoeming van Thijs, maar verschillende bronnen binnen de regering reageren echter verbaasd op het bericht. 'Het voorzitterschap van Thijs ligt niet op tafel', klinkt het. Ze wijzen er ook op dat dan bovendien ook NMBS-CEO Jo Cornu zou moeten vertrekken, omdat de voorzitter en CEO van de NMBS wettelijk gezien niet van dezelfde taalgroep mogen zijn. Ook N-VA, die Thijs graag in de raad van bestuur van de NMBS wil plaatsen, zou geen voorstander van het vertrek van Cornu zijn.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten