Michel D'Hooghe moet vandaag al getuigen in FIFA-onderzoek

© BELGA

Onze landgenoot Michel D’Hooghe is een van de tien getuigen die door het Zwitsers gerecht vandaag zal worden ondervraagd. Bij de toekenning van de WK’s van 2018 en 2022 zou gefraudeerd zijn, en daar willen de Zwitsers meer over weten.

maj

Naast Michel D’Hooghe zouden ook de Russische minister van Sport Vitali Moetko en Fifa-leden Angel Maria Villar Llona (Spanje), Senes Erzik (Turkije), Worawi Makudi (Thailand), Marios Lefkaritis (Cyprus), Jacques Anouma (Ivoorkust), Rafael Salguero (Guatemala) en Hany Abo Rida (Egypte) vandaag worden ondervraagd. Dat meldt althans Sky News. FIFA-voorzitter Sepp Blatter en UEFA-voorzitter Michel Platini worden voorlopig nog niet ondervraagd.

Als getuige

D’Hooghe zal als getuige worden gehoord, niet als verdachte. Hij werd eerder door de Britse media beschuldigd van fraude, maar een intern Fifa-onderzoek pleitte hem vrij. ‘Ik heb me in deze zaak dan ook niets te verwijten en zal dit te gepasten tijde bewijzen’, liet hij toen weten.

Vitali Moetko liet intussen al weten dat hij het onderzoek niet vreest. ‘Wij hebben niets te verbergen en willen alles op tafel leggen.’

Het Zwitsers gerecht onderzoekt of er gesjoemeld werd bij de toekenning van de WK’s van 2018 en 2022 aan Rusland en Qatar. In een ander, Amerikaans onderzoek naar de Fifa werden vandaag zeven mensen gearresteerd in Zürich (lees meer).

Gerelateerd

LEES OOK