Dit zijn de rijkste huisdieren ter wereld

Grumpy Cat. Foto: Photonews

Een slordige 90 miljoen euro, zoveel bedraagt het fortuin van misschien wel het bekendste huisdier ter wereld Grumpy Cat. Een astronomisch bedrag voor een kat zou je denken, maar zij is lang niet de enige die zoveel geld binnenrijft.

Gunther IV - 320 miljoen euro

De Duitse herder Gunther is waarschijnlijk 's werelds rijkste dier. Die rijkdom heeft hij eerder aan zijn vader te danken dan aan zijn eigen verdienste. Zo erfde zijn vader Gunther III zijn fortuin van de Oostenrijkse gravin Karlotta Liebenstein die in 1992 stierf. Gunther IV heeft een luxeleventje waarbij een butler en een meid hem de hele dag bijstaan en hem steak en kaviaar voederen. Zijn dagen bestaan uit ritjes met zijn privéchauffeur, schoonheidsbehandelingen en zwemmen in zijn eigen zwembad. Hij bezit ook een resem vastgoed met onder andere het voormalige huis van Madonna in Miami en een villa in de Bahamas.

Grumpy Cat - 90 miljoen euro

In tegenstelling tot Gunther IV bouwde Grumpy Cat haar eigen fortuin op. De kat van het Birdmanras met de kenmerkende chagrijnige blik is alomtegenwoordig op het internet en allerlei social media. Sinds 2012, toen de broer van eigenares Tabatha Bundesen de kat voor het eerst online plaatste, verzamelde Grumpy 280.000 volgers op Twitter, 662.000 op Instagram en 7.5 miljoen op Facebook. Het zorgde er niet alleen voor dat Tabatha haar gewone job kon opzeggen, ook Grumpy plukte er de vruchten van. De kat was te zien in allerlei commercials en heeft haar eigen merchandiselijn en zelfs koffiemerk.

Choupette - 90 miljoen euro

Choupette is de kat van niemand minder dan Karl Lagerfeld. Ze verdiende vorig jaar ruim 3 miljoen euro, wat zowat meer dan tachtig keer het gemiddelde Britse jaarloon is. Dat geld verdiende de kat onder andere met reclamecampagnes voor cosmeticamerk Shu Uemura en autofabrikant Opel. Oh ja, ze heeft ook al een eigen biografie uit, The Private Life Of A High-Flying Fashion Cat.

 

The secret to my #beauty is out! Fluff, puff, and plump with my @shuuemura_ww collection! #shuuemura #Choupette

Een foto die is geplaatst door Choupette Lagerfeld (@choupettesdiary) op


Olivia Benson - 90 miljoen euro

Ongeveer even rijk als Choupette is de kat van Taylor Swift. Die heeft al contracten met Coca-Cola en schoenenmerk Keds in de wacht gesleept. Naar verluidt zou daar nu ook nog make-up van Elizabeth Arden bijkomen, wat ervoor zou zorgen dat ze de kat van Karl Lagerfeld voorbijsteekt wat rijkdom betreft.

 

She was completely exhausted from all the other naps she had taken that day.

Een foto die is geplaatst door Taylor Swift (@taylorswift) op

 

Gigoo - 20 miljoen euro

Een kip die 20 miljoen euro waard is? Jawel, Gigoo erfde van miljonair Miles Blackwell een groot deel van zijn vermogen. Een ander deel van dat geld ging naar een organisatie die unieke kippenrassen beschermt. Duidelijk een kippenliefhebber dus.

Tommaso - 12 miljoen euro

Het verhaal van kat Tommaso is er echt een van 'rags to riches'. Hij was een straatkat en werd op een dag opgepikt door de rijke Italiaanse Maria Assunta. Toen die stierf liet ze al haar geld na aan de kat, maar omdat het in Italië niet mogelijk is de kat in de erfenis op te nemen, ging het geld naar haar verpleegster die haar beloofde voor de kat te zorgen. Tommaso is onder andere eigenaar van appartementen in Rome en Milaan. De kat werd nooit gefotografeerd, uit angst dat ze ontvoerd zou worden. 

Conchita - 10 miljoen euro

De chihuahua Concita zou de meest verwende hond ter wereld zijn. Baasje Gail Posner spaart dan ook kosten noch moeite om het diertje in de watten te leggen en spendeert er maandelijks zo'n 10.000 euro aan. 

Sadie - 5 miljoen euro

Sadie is de cockerspaniël van Oprah Winfrey. Het hondje werd in 2009 in haar tv-show voor het eerst aan de wereld voorgesteld. Oprah besliste alvast haar fortuin over haar honden te spreiden. Naast Sadie zijn er nog de cockerspaniëls Sunny en Lauren en de golden retrievers Luke en Layla om die serieuze kluif te delen. 

Pontiac - 4,6 miljoen euro

Ook actrice Betty White heeft in haar testament haar dieren opgenomen. Een daarvan is haar golden retriever Pontiac. Het 93-jarig kranig oudje heeft altijd al een hart gehad voor dieren en zetelt onder andere in de raad van bestuur van de Los Angeles Zoo.

 

Door flb
AANGERADEN