Normale ophaalrondes Ivago hervat

© credit

Vanochtend heeft Ivago zijn normale ophaalrondes hervat, zo bevestigt woordvoerder Koen Van Caimere. Bovendien zal het bedrijf op zaterdag een extra grote ronde houden om de gigantische afvalberg weg te werken.

jdb, jod

Gisteren trok een zestigtal opgevorderde vuilnismannen nog rond in de buurt van het Van Beverenplein, de Wondelgemstraat en de Muide om het ergste stort te verwerken. Ook veegploegen gingen opnieuw de straat op om afvalkorven te ledigen. ‘Maar sinds vanochtend draait Ivago terug op volle kracht, volgens het normale werkschema’, zegt Koen Van Caimere van Ivago. ‘We gaan een zware dag tegemoet.’ Daarbij wordt een honderdtal ‘risicopunten voor de volksgezondheid’ prioritair opgeruimd.

‘Bovendien lassen we zaterdag extra ophaalrondes in’, klinkt het nog. ‘Wie vrijwillig komt werken, krijgt dubbel loon.’

Acht dagen staking

Vorige week dinsdag kwam het tot een staking bij het personeel van de Gentse huisvuilophaler Ivago. Aanleiding was de derde negatieve evaluatie van een oudere collega, maar ook problemen met de loonadministratie en managementstijl van enkele leidinggevenden.

Acht dagen staking zadelde de stad op met een afvalberg van zeker 2.800 ton restafval, PMD, papier en glas en een nog onbekende hoeveelheid sluikstort. ‘Vermoedelijk zal het nog een tweetal weken duren vooraleer de volledige afvalberg is weggewerkt.’

LEES OOK

Nu in het nieuws