Vanhengel: ‘Het is erop of eronder voor nieuw nationaal stadion’

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Brussel -

Brussels minister van Financiën Guy Vanhengel (Open VLD) hoopt dat voetbalclub Anderlecht en de projectontwikkelaar Ghelamco rond het nationaal stadion op parking C ‘de hindernis kunnen nemen’, want het is ‘erop of eronder’.

Guy Vanhengel zegt dat het ‘erop of eronder’ is voor het nieuw nationaal stadion. Dat antwoordt hij op de vraag of de onderhandelingen tussen Anderlecht en Ghelamco afgesprongen zijn. Ondertussen heeft Anderlecht de situatie gerelativeerd. De club spreekt van een ‘aanzienlijke, maar niet onoverbrugbare kloof’.

Vanhengel benadrukt dat er jarenlang stap voor stap gewerkt is aan de realisatie van een stadion dat door de Uefa goedgekeurd zou worden en ook een win-win zou betekenen voor zo veel mogelijk partners.

Geen andere bruggen om op te blazen

Dat proces verloopt met hindernissen, waarvan er sommige cruciaal zijn. ‘De onderhandelingen tussen voetbalclub Anderlecht en het consortium is daar één van, omdat de aanwezigheid van een thuisclub onontbeerlijk is voor de financiële constructie’, erkende de Open VLD’er.

Maar de bruggen zijn niet opgeblazen, benadrukte Vanhengel. Hij onderschrijft daarmee de verklaringen van Brussels schepen Courtois en Anderlecht-woorvoerder Steegen. Hij heeft ook een waarschuwing voor de tegenstanders: ‘wie met dynamiet wil spelen, moet weten dat er geen andere bruggen meer zijn om op te blazen’.

Door
AANGERADEN