Solvay start productie in twee nieuwe fabrieken

Bron © BELGA

Solvay CEO Jean-Pierre Clamadieu Foto: BELGA

Het Belgische chemiebedrijf Solvay is begonnen met de productie van alkoxylaten in zijn twee nieuwe fabrieken in het Nederlandse Moerdijk en in Singapore. Die vormen de chemische basis voor stoffen die onder meer in shampoo, detergenten, verven of gewasbescherming gebruikt worden

Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. Beide fabrieken bevinden zich in geïntegreerde petrochemische hubs en krijgen ethyleenoxide via speciale pijpleidingen, waarmee de aanlevering van deze belangrijke grondstof is verzekerd voor een brede waaier van speciale oppervlakteactieve stoffen van Solvay’s Novecare Global Business Unit.

“In Nederland waren onze teams in staat de productie veel eerder dan gepland op te starten om te voldoen aan de veranderende regionale behoeften van onze klanten, “ zegt Emmanuel Butstraen, directeur van Solvay’s Novecare Global Business Unit. “De fabrieken in Moerdijk en Singapore vormen allebei platformen om zeer concurrentiële en innovatieve halffabricaten te bieden en zo verder te kunnen doordringen op sleutelmarkten voor landbouwchemicaliën, coatings, huishoudelijke en lichaamsverzorgingsmiddelen, industriële producten en aardolie- en gasproductie in Europa en het Azië-Stille Oceaangebied.”

Door
AANGERADEN
Meest recent