Nexans schrapt 23 jobs in België

Bron © BELGA

Nexans heeft ook een vestiging in Huizingen (archiefbeeld) Foto: BELGA

De Franse kabelproducent Nexans werkt aan een nieuwe reorganisatieplan in Europa. Daarbij verdwijnen in ons land 23 banen. In totaal gaat het om 478 Europese jobs, voornamelijk in Frankrijk, Noorwegen en Duitsland, op het spel staan.

Dat heeft de Belgische directie van Nexans meegedeeld na afloop van bijzondere ondernemingsraden in de verschillende vestigingen. Het is nog niet duidelijk welke sites getroffen worden. Nexans is actief in Buizingen, Charleroi, Dour, Erembodegem, Frameries en Huizingen.

Bij de socialistische vakbond in Charleroi luidt het e dat er daar zeven banen zouden verdwijnen. In de Henegouwse vestiging loopt al de procedure-Renault, nadat de directie er eind vorig jaar al de intentie had aangekondigd om 67 van de 300 banen te schrappen. De fabriek in Charleroi is gespecialiseerd in de productie van hoogspanningskabels.

Tweede herstructurering op korte tijd

Nexans voerde vorig jaar al grote een herstructurering door, maar “de geleverde inspanningen blijken onvoldoende om de competitiviteit duurzaam te ondersteunen”, klinkt het. Bij die herstructurering vielen in België 18 functies weg.

De groep verwacht bij de publicatie van de halfjaarresultaten, in de loop van juli, meer details te kunnen bekendmaken over de nieuwe reorganisatie.

Door
AANGERADEN
Meest recent