Nepal heropent historische sites in Kathmandu-vallei

Bron © BELGA
  • Het Durbar-plein van Bhaktapur, een stad nabij de hoofdstad Katmandu, is altijd een grote publiekstrekker geweest maar werd zwaar beschadigd door de aardbeving van 25 april.

Met traditionele dans en gezangen is maandag de heropening van het Durbar-plein van Bhaktapur ingeluid. Ook andere sites zijn opnieuw toegankelijk, maar er zijn zorgen over de veiligheid.

Nepal heeft maandag, zeven weken na de dodelijke aardbeving, officieel de historische sites in de Kathmandu-vallei heropend. Hier en daar worden twijfels geuit omtrent de veiligheid op de sites.

De verwoestende aardbeving op 25 april kostte in Nepal het leven aan meer dan 8.700 mensen, en had ook vernietigende gevolgen voor het werelderfgoed.

Nepal maakt zich sterk dat er zich geen probleem stelt met de veiligheid. ‘De sites heropenen is zeker niet prematuur. Het komt eropaan om te anticiperen op de volgende piek van het toeristische seizoen, van september tot november’, zo verklaarde de algemeen directeur van het departement archeologie van het ministerie van Toerisme, Bhesh Narayan Dahal.

Nepal wordt nog dagelijks opgeschrikt door naschokken. Eerder uitte Unesco, de culturele organisatie van de Verenigde Naties, nog haar bezorgdheid omtrent het voornemen om de sites te heropenen.

Door
TOP 10 MEEST GELEZEN